2020-05-27 10:40:23• hírek • Bede Emőke

Továbbra is a földön maradnak a Wizz Air gépei

A Wizz Air szerda reggel bejelentette, hogy a román hatóságok döntése nyomán a Romániát a nyugati országokkal összekapcsoló repülőjáratok továbbra sem fognak közlekedni. Ennek értelmében az Ausztriába, Belgiumba, Svájcba, Franciaországba, Németországba, Olaszországba, Spanyolországba, Hollandiába és a Nagy-Britanniába tartó vasmadarak továbbra sem repkednek majd a román légtérben.

A légitársaság által szerkesztőségünkbe eljuttatott közlemény szerint azokat az utasokat, akiknek foglalását érinti e döntés, automatikusan értesíteni fogják e-mailen vagy a mobilapplikáción keresztül. Az ügyfelek virtuális pénztárcájába egy, az eredeti repjegyár 120 százalékának megfelelő összeget írnak jóvá, melyet az elkövetkező 24 hónap során lehet felhasználni utazási költségek vagy egyéb Wizz Air szolgáltatások kifizetésére. Ugyanakkor az utasok dönthetnek úgy is, hogy a jóváírás helyett szeretnék visszakapni a teljes összeget. Ezzel kapcsolatban azonban érdemes tudni, hogy e procedúrát választva az utas csak és kizárólag azt a pénzösszeget kaphatja meg, amelyet befizetett, a 20 százalékos fájdalomdíj ebben az esetben elúszik. Mindazoknak pedig, akik valamelyik utazási iroda által vásároltak repülőjegyet, az illetékes irodával kell felvenniük a kapcsolatot.


„A Wizz Air elnézést kér a kellemetlenségekért, amelyeket ezen utazási korlátozások okoznak, ugyanakkor garantáljuk, hogy az utasok és a légitársaság csapatának biztonsága és jóléte továbbra is pritoritás marad a cég számára” – olvasható a közleményben. A közreadott dokumentum tanúsága szerint a rózsaszín-lila farkú vasmadarak június 16-ig biztosan nem közlekednek Románia és a nyugati országok között, tehát a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtérről sem indul járat a brit szigetország irányába.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: